Calla's

  1. Home
  2. Bloemen
  3. Calla's

Calla's

Calla's, ook wel Zantedeschia genoemd, zijn populaire bloemen vanwege hun elegante uitstraling en verscheidenheid aan kleuren. De bloemen hebben een trompetvormige bloembladstructuur met een opvallende kelk die eruitziet als een buis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, geel, roze, oranje, paars en groen.

 

 

Calla's zijn geliefd als snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid en decoratieve waarde. Ze worden vaak gebruikt in bruidsboeketten, corsages en tafelstukken vanwege hun elegantie en eenvoud. Naast hun schoonheid hebben calla's ook symbolische betekenissen, zoals zuiverheid, onschuld en sympathie.

Hoewel calla's relatief gemakkelijk te kweken zijn, hebben ze wel specifieke zorgvereisten. Ze gedijen het best in vochtige grond en hebben veel zonlicht nodig om te bloeien. Het is belangrijk om de grond goed te draineren om wortelrot te voorkomen en de plant moet regelmatig worden bewaterd. Met de juiste zorg kunnen calla's een mooie aanvulling zijn op elke tuin of bloemstuk.