Lelies

  1. Home
  2. Bloemen
  3. Lelies

Lelies

Ontdek een prachtige selectie lelies bij onze online bloemisten. Lelies staan bekend om hun elegantie, schoonheid en betekenis. Of je nu op zoek bent naar lelies voor een speciale gelegenheid, als cadeau of gewoon om jezelf te verwennen, onze online bloemisten bieden een breed scala aan lelies om uit te kiezen.

Lelies zijn geliefd om hun geurige bloemen en hun diverse kleurenpalet, variërend van helder wit tot levendig geel, roze, oranje en zelfs diep paars. Ze stralen elegantie uit en zijn perfect om een vleugje luxe en verfijning toe te voegen aan elke ruimte.

Bij onze online bloemisten vind je lelies in verschillende arrangementen en stijlen. Of je nu op zoek bent naar een boeket lelies als blikvanger, een tafelstuk met lelies als decoratie, of zelfs een lelieplant als langdurig cadeau, er is een optie die past bij jouw voorkeuren.

lelie boeketcadeau

Onze online bloemisten werken samen met ervaren bloemisten die lelies van de hoogste kwaliteit selecteren en zorgvuldig verwerken in prachtige bloemstukken. Ze begrijpen de delicate schoonheid van lelies en zullen ervoor zorgen dat de bloemen vers en in optimale conditie worden geleverd.

Lelies zijn prachtige bloemen met een grote verscheidenheid aan kleuren en vormen. Er zijn meer dan 100 soorten lelies die groeien in verschillende delen van de wereld. De meeste lelies hebben bloemblaadjes die naar buiten krullen en een prachtige trompetvormige bloem vormen. Lelies worden vaak gebruikt als snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid en hun decoratieve waarde in boeketten en bloemstukken.

lelie

Lelies worden in verschillende culturen vaak geassocieerd met verschillende betekenissen en symboliek. Zo worden lelies bijvoorbeeld vaak geassocieerd met onschuld en zuiverheid, maar ook met de dood en rouw. In de christelijke traditie worden lelies vaak gebruikt in begrafenissen en als symbool voor de wederopstanding en het eeuwige leven.

lelie

Naast hun decoratieve en symbolische waarde, hebben lelies ook verschillende toepassingen in de traditionele geneeskunde. Zo worden lelies al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals ontstekingen, koorts en huidproblemen. Tegenwoordig worden lelies ook gebruikt in de farmaceutische industrie voor de ontwikkeling van medicijnen tegen kanker en andere ziekten.

Ontdek fascinerende weetjes over de lelie, een wonderbaarlijke bloem die ons steeds weer weet te verbazen. Hier zijn enkele interessante feiten over deze prachtige bloem:

Veranderende bloei: De lelie ondergaat een opmerkelijke transformatie tijdens de bloei. In de knop is slechts een klein deel van de kleur zichtbaar. Maar zodra de knop opengaat, onthult de bloem een prachtige bloemkelk met een diameter variërend van 7 tot 25 centimeter. Bovendien kunnen lelies soms verrassende kleurencombinaties vertonen, waarbij één bloem zelfs twee verschillende kleuren kan hebben.

Sterke geur: Lelies kunnen een intense en aangename geur verspreiden. Maar hier is een handige tip: als de bloem in volle bloei staat, kun je de meeldraden verwijderen. Deze meeldraden kunnen namelijk vlekken veroorzaken, dus het verwijderen ervan helpt de bloem langer mooi te houden.

Sierlijk blad: Lelies hebben prachtig en gelijkmatig blad dat langs de steel groeit. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt om zonder extra bladmateriaal in een vaas te plaatsen. Je kunt eenvoudigweg van de bloei genieten en het sierlijke blad bewonderen.

Sterkte en giftigheid: Lelies zijn sterke bloemen die lang kunnen blijven staan. Ze zijn bestand tegen verschillende omstandigheden en kunnen langdurig plezier bieden. Echter, het is belangrijk op te merken dat lelies en het water waarin ze hebben gestaan zeer giftig kunnen zijn voor katten. Dus als je katten hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geen toegang hebben tot lelies of het water waarin ze staan.

De lelie is een bloem die ons betovert met haar prachtige bloei, fascinerende kleurverandering en heerlijke geur. Het is belangrijk om te genieten van de schoonheid van lelies, maar ook om bewust te zijn van de mogelijke giftigheid voor huisdieren. Ontdek de veelzijdigheid en elegantie van lelies en laat je verwonderen door hun unieke eigenschappen.

Maandboeket Mei
fleurop

€ 25.95

Het maandboeket van mei is samengesteld door Fleurop bloemist Laetitia met haar favoriete bloemen van dit seizoen. De lelie, delphinium en gerbera maken van dit boeket een waar plaatje om naar te kijken. Excl.vaas...
Meer informatie
Roze pracht
fleurop

€ 22.95

Roze is de kleur van kracht en liefde en deze twee componenten komen schitterend tot uiting in dit prachtige boeket. De combinatie van lelies, rozen en gerbera’s maakt van dit boeket een schitterend cadeau. Tip: bestel een bijpassende glazen vaas. De perfecte match voor dit prachtige boeket. Al onze vazen zijn handgeblazen en hierdoor uniek ..
Meer informatie